intreb sticla de vin cat mai are de gand sa fie plina.. as vrea sa fie goala, dar nu mereu este asa. trebuie bauta intai, si mai vedem noi dupa aceea. apoi ne vom plimba pe strazi, cu sticle goale in suflet si doar ochii ne vor fi plini de ceva. acel ceva ce ar trebui sa ne umple si sticlele goale din suflet. fara suflet, nu e suflet deloc, doar sticla, curand tandari mici si ascutite. vom sangera pana cand moartea isi va umple o sticla cu vin rosu, de bordeaux sau de ce va vrea ea. nu conteaza. zambeam si chiar radeam. eu tipam la mine: fii atenta domne la ce este in jurul tau!  casca ochii, ridica-i din pamant! ce tot te uiti in pamant? inainte mai priveai si tu cerul din cand in cand, chiar te scufundai in el si inchipuiai fiinte fantastice de argint! ce naiba! respira aerul strazilor, al toamnei! tu cu gandul tot departe, undeva unde nu se poate ajunge. nu poti ajunge acolo. asta e! priveste strazile si cladirile si expozitiile. nu mai privi oamenii!

suntem goi, sticle despuiate de etichete si de continut. uscate de tot inauntru si prafuite pe dinafara. o ceasca in care a fost cafea cu mult zahar. trei lingurite de zahar brun sau miere. a fost cafea aici cu caramel si tie iti este atat de usor sa te desprinzi, sa pleci, sa ma lasi singura. in cealalta mana un pahar cu vin si intr-un colt doi insi canta de zor jazz. apoi intind palaria pentru arta lor, normal. muzica lor se sparge de peretii goi ai sticlei. as vrea sa pot simti asta. nu stiu cum naiba toate lucrurile pe care le iubesc, vin in momente nepotrivite. amintiri, am amintiri cu tot ce n-am trait si n-am simtit. traiesc la urma, mai tarziu si simt la urma, mai tarziu. stau si ma gandesc ca asta nu poate fi decat de bine. sentimente false, de moment, baloane de sapun..puffff in aer si au disparut si apoi, chipul celui ce le-a suflat in vazduh si al copiilor incantati de jocul fragil al sapunului.

sunt trista evident, dar furia imi dispare. apare resemnarea, acceptarea confuza….

este mai rau sa te simti singur, decat sa fii singur cu adevarat, zicea Marin Preda candva, intr-una din minunatele lui carti..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s